• darkblurbg

Frans hekwerk is een van de vele producten die we u te bieden hebben bij Rondhout Siddeburen. Wij zijn sinds 2017 actief als houthandel in Siddeburen en werken exclusief met hout uit duurzaam beheerde bossen. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Frans hekwerk bestellen

De uitstraling van Frans hekwerk 

Het Frans hekwerk bestaat uit in vieren gekloofde paaltjes die door middel van sterk getordeerd ijzerdraad aan elkaar zijn verbonden. Het wordt ook wel schapenhek, schapenraster, kastanje hekwerk of Drents hekwerk genoemd. Het Frans hekwerk kan o.a. worden toegepast als luchtige schutting of voor een erfgrens in de tuin voor kinderen. Ook voor een een moestuin of een dieren afscheiding wordt een frans hekwerk vaak gebruikt. Frans hekwerk geeft een prachtige uitstraling voor een landelijk of moderne tuin en is onderhoudsvrij.

Frans hekwerk, Engels hekwerk of een hekwerk van Hazelaar hout? 

Frans hekwerk verschilt van Engels hekwerk wanneer het aankomt op de afwerking. Frans hekwerk is  netter en strakker afgewerkt. De in vieren gekloofde latjes zijn rechter, slanker, het ijzerdraad zit strakker gewikkeld en de latjes zijn langer afgepunt wat de waterafvoer bevorderd,. Dit voorkomt dat er minder vocht in het hout trekt en hierdoor de levensduur ten goede komt. Engels hekwerk is wat grover in de afwerking en dus ook qua uitstraling.

Ook is dit hekwerk verkrijgbaar in Hazelaar hout. Dit lijkt veel op kastanje hekwerk maar is veel minder duurzaam. Kastanje gaat ongeveer 15 tot 20 jaar mee terwijl Hazelaar maar zo’n 5 tot 6 jaar goed blijft. Hierdoor kan het goedkopere prijsverschil van Engels en Hazelaar hekwerk oplopen tot 35%.

Wij verkopen alleen Frans hekwerk. Als u bruine vlekjes ziet op de gegalvaniseerde draad, dan is dit een goed teken. Dit is geen roest maar het bewijs dat u een schapenhek van kastanje heeft.. Het is de reactie van looizuur uit kastanje op het metaal. Door het looizuur is het kastanje hout juist duurzaam. De vlekjes zijn oppervlakkig en verdwijnen door de regen.

Duurzaamheid en montage

Het hekwerk wordt gemaakt van gekloofd kastanje afkomstig uit duurzame kastanje bossen uit Frankrijk. De bomen worden niet gerooid maar boven de grond afgezaagd. Na het vellen van de bomen vormt na 10 tot 15 jaar weer een compleet bos.

Bij het monteren is het belangrijk dat de hoek- en eindpalen stevig staan in de grond. Deze kunnen eventueel voorzien zijn van een schuin geplaatste schoorpaal. Door tijdelijk een touwtje te spannen tussen deze hoekpalen krijgt u een rechte lijn waarmee u de tussenpalen in een rechte lijn kunt plaatsen met een tussen afstand van 1,5 tot 2 meter. De palen moeten ongeveer 1/3 van de lengte in de grond staan. Het Frans hekwerk kunt u makkelijk opspannen met een sjorband. Plaats de sjorband om de hoekpaal en de ratel aan het Frans hekwerk en u kunt het Frans hekwerk net zo strak trekken als u wilt.

De afmetingen van Frans hekwerk 

Frans hekwerk is bij Rondhout Siddeburen beschikbaar in verschillende latafstand maten en verschillende hoogtes. Het is dus maar net waar u het Frans hekwerk wilt gaan plaatsen. Het meest gekozen schapenhek is 100 cm hoog. Ook palen kunt u bij ons verkrijgen. Wij geven u graag deskundig advies over Frans hekwerk.

Frans hekwerk bekijken

Wilt u voordat u gaat bestellen graag het kastanjehout voor het Franse hekwerk zelf bekijken? Ons adres en onze openingstijden vindt u hier.

Frans hekwerk bestellen

U kunt direct alle benodigdheden voor Frans hekwerk bij ons bestellen. Dat kan op deze bestelpagina. Heeft u nog vragen over de mogelijkheden? U bereikt ons eenvoudig per telefoon, mail of whatsapp. Of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.