• darkblurbg

Rondhout kopen? Bij Rondhout Siddeburen bent u aan het juiste adres. Wij verkopen al jarenlang ronde palen en stammen uit duurzaam beheerde bossen. Het rondhout dat wij verkopen geeft aan elke project een unieke en landelijke uitstraling.

Rondhout kopen? Verschillende soorten:

Rondhout is in verschillende soorten te verkrijgen. Hierbij kunt u denken aan Lariks en Douglas rondhout. Maar ook aan kastanje, vuren en grenen rondhout. Ook hebben we hardere houtsoorten zoals Eiken en Robinia rondhout.

Douglas en Lariks:

  • Douglas en Lariks geschilde palen zijn bij ons op voorraad verkrijgbaar. Hier worden allerlei projecten met een landelijke en authentieke uitstraling van gemaakt. Bij geschilde rondhout palen is het schors tot in het spinthout verwijderd en blijft er een stam over die op natuurlijke wijze taps toeloopt. De kopmaat is dikker dan de puntmaat. Dit verloop is gemiddeld 7 a 8 mm per strekkende meter. Deze palen zijn ook in Fijnspar te verkrijgen.

Robinia:

  • De Robinia paal is een houtsoort die vergelijkbaar is met de meest duurzaamste houtsoorten. De Robinia rondhout palen worden daarom bijvoorbeeld veel gebruikt voor Pergola’s en andere projecten die een zeer lange levensduur moeten hebben. De Robinia palen hebben een krom en grillig uiterlijk waardoor u een uniek, landelijk en authentieke uitstraling krijgt. Het Robinia rondhout heeft dus een meer variabele vorm en wordt dan ook als meer ‘speels’ gezien.

Kastanje:

  • Als laatste hebben we nog de Kastanje rondhout palen. Deze palen worden veel gebruikt voor omheiningen in combinatie met Frans hekwerk. Ook zijn deze palen erg geschikt voor post en rail omheiningen en allerlei andere projecten.

Rondhout kan ook in gefreesde uitvoering worden geleverd. Cilindrisch gefreesde palen zijn palen die zuiver egaal over de hele lengte gefreesd worden. Deze lopen dus niet taps toe maar hebben overal dezelfde diameter.
Douglas, Lariks, Fijnspar en Grenen gefreesde palen kunnen ook op bestelling geïmpregneerd geleverd worden.

Alle rondhout palen kunnen op de grond/luchtlijn worden voorzien van Postsavers. Hierdoor wordt de levensduur van de paal aanzienlijk verlengd.

Waarom gebruik maken van Rondhout?

Rondhout is geschikt voor een brede toepassing. Denk hierbij aan projecten zoals kapconstructies, veranda’s, speeltoestellen of ooievaarsnesten. Ook kan het rondhout gebruik worden als boompaal, rond door rond omheiningen of leilinde palen. De rondhout producten zijn van uitstekende, duurzame kwaliteit uit duurzaam beheerde bossen. Wij helpen u graag om de juiste beslissing te nemen welk rondhout geschikt is.

Rondhout kopen? Bel ons gerust

Als u vragen heeft over welk rondhout u het best kan gebruiken voor uw project of advies voor bepaalde constructies wilt hebben, kan u contact met ons opnemen met Rondhout Sidderburen via telefoon 06-54-2174 15 of via e-mail info@rondhoutsiddeburen.nl. Ook is het mogelijk om vragen te stellen over rondhout via Whatsapp op het bovenstaande telefoonnummer.