• darkblurbg

Houten daksporen kopen? Hiervoor bent u bij Rondhout Siddeburen aan het juiste adres. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Rondhout Siddeburen is gevestigd in Siddeburen, in de provincie Groningen. Wij verkopen sinds 2017 ronde, houten palen en stammen.

Wat zijn houten daksporen?

Zoals de naam houten daksporen aangeeft werden daksporen van oudsher gebruikt in dakconstructies. Met name van boerderijen en schuren. De daksporen (juffers of oplangen) hadden hierbij als functie voor grondhout voor de panlatten en het gewicht van de dakbedekking over te brengen op de gebint- en muurplaten. Houten daksporen worden tegenwoordig in diverse afmetingen ook veel gebruikt voor veranda’s, leilinde palen, ooievaarsnesten, speeltoestellen en meer. Daarnaast zijn houten daksporen uitermate geschikt als pioniershout. Zeker bij scoutinggroepen en klimparken worden deze palen veel gebruikt.

Duurzame daksporen

Als u houten daksporen besteld bij Rondhout Siddeburen bent u verzekerd van hout uit duurzaam beheerde bossen. Alle bomen van Lariks, Douglas of Fijnspar (Vuren) hout wat wij leveren voor daksporen wordt op verantwoorde wijze weer aangeplant. Wij richten ons dus niet alleen op hoge kwaliteit daksporen maar ook op duurzaamheid!

Houten daksporen op maat

Bij houten daksporen is de dunne kant (puntmaat) van de stam leidend. Omdat de dunne kanten boven in de nok bij elkaar komen moeten de sporen hier qua maat gelijk zijn. Hierom worden houten daksporen dus altijd aangegeven in puntmaten. Per meter worden de houten daksporen ongeveer 8mm dikker ivm het natuurlijke verloop van de boom. Hoe langer de houten daksporen zijn hoe dikker de dakspoor wordt. Wij kunnen (on)geschilde houten daksporen leveren in vrijwel alle lengtes en diameters. Standaard hebben 2,4,6 en 8 meter op voorraad. Als u houten daksporen wilt bestellen geven wij u uiteraard een uitgebreid advies. Hierbij kunt u denken aan welke houtsoorten Lariks, Douglas of Fijnspar (Vuren) en afmeting het meest geschikt zijn voor uw project. Voor welk project u ook houten daksporen nodig heeft, wij helpen u graag verder en geven altijd advies op maat!

Contact opnemen

Heeft u vragen over houten daksporen of wilt u aan een project beginnen waarvoor u houten daksporen nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, via whatsapp, per mail of ons contactformulier. Bekijk hier onze contactgegevens.