• darkblurbg

Alles voor een rond door rond omheining vindt u bij Rondhout Siddeburen. Wij beschikken over diverse soorten hout uit duurzaam beheerde bossen. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden. 

Wat is een rond door rond omheining?

Een rond door rond omheining wordt vaak gebruikt om een bepaald gedeelte land af te bakenen. Het is een doorsteekomheining waarbij de liggers door de palen heen gaan. In dit geval zijn het ronde palen en ronde liggers. Ook wordt deze omheining wel doorsteek omheining genoemd.

Waarvoor wordt een rond door rond omheining gebruikt? 

Je ziet deze vorm van omheining regelmatig bij paardenhouders. Het is heel geschikt voor het aanduiden van een paardenweide, rijbak, paddock, dressuurbak, logeercirkel, of een stapmolen. Maar ook als hekwerk rondom een woning, tuin of erf wordt er vaak een rond door rond omheining gebruikt.
Rond door rond omheining heeft niet alleen een mooie degelijke uitstraling, maar is ook een hele stevige constructie en is makkelijk te plaatsen.

Soorten ronde palen voor een omheining 

Wij bieden u de keuze uit verschillende soorten ronde palen voor een rond door rond omheining. Zo kunt u kiezen uit 2 of 3 liggers, staanders Ø12cm of Ø14cm en verschillende verduurzaming methodes van de palen. Deze rond door rond omheining is gemaakt van cilindrisch gefreesd grenen hout. Hier zit standaard geen punt aan omdat er dan sneller geneigd wordt om er met een hamer op te slaan. Door de grote gaten in de palen kan het bovenste gedeelte van de paal hierdoor splijten. Staanders met punt is wél mogelijk.

De meest verkochte rond door rond omheining is getanaliseerd en ongepunt:

  • staanders met 2 liggers - Ø14cm - 2,00m lang
  • staanders met 3 liggers - Ø14cm - 2,25m lang
  • liggers - Ø8cm - 2,5m of 3m lang

Andere soorten omheiningen zijn ook mogelijk zoals:

  • Post en Rail
  • Geschilde omheining
  • Halfrond tegen rond
  • Rond door vierkant

Verduurzamingsmiddelen

Door het impregneren (tanaliseren of creosoteren) wordt de levensduur van het hout 3 tot 5 maal verlengd ten opzichte van niet geïmpregneerd hout.

Soorten impregneer methoden zijn:

  • Getanaliseerd Naturel / groen / grijze kleur Celfix Tanalith-E
  • Gecreosoteerd Zwart / bruine kleur Creo Creosootolie

Advies over rond door rond omheining 

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is met een rond door rond omheining? Bijvoorbeeld over de afmetingen, de houtsoort of de constructie? Wij geven u graag deskundig advies.

Ronde palen bestellen

Op deze pagina kunt u direct ronde palen bij ons bestellen voor uw rond om rond omheining. Heeft u nog vragen? Dan bereikt u ons gemakkelijk per telefoon, mail of whatsapp. Of vul het contactformulier in. Wij nemen altijd zo spoedig mogelijk contact met u op.