• darkblurbg

Hout voor een speeltoestel nodig? Bij Rondhout Siddeburen kunt u hout vinden dat perfect is voor het bouwen van een speeltoestel op maat. Heeft u een eigen ontwerp gemaakt? Wij helpen u graag verder bij de realisatie van uw project en helpen u aan het perfecte hout voor uw speeltoestel op maat!

Houten speeltoestel ontwerpen

Een eigen speeltoestel ontwerpen is hartstikke leuk! Een houten speeltoestel dat u zelf heeft ontworpen is uniek, duurzaam en een toevoeging in elke tuin. Bovendien is het een stuk goedkoper dan een vergelijkbaar kant en klaar speeltoestel. Bij een houten speeltoestel kunt u denken aan een schommel, een klimrek, een duikelrek, een zandbak of een huisje met bijvoorbeeld een glijbaan. Houten speeltoestellen worden veel geplaatst in tuinen, op schoolpleinen, op campings of in speeltuinen.

Soorten hout voor speeltoestel

Als u een ontwerp heeft gemaakt voor een houten speeltoestel kunnen wij deze voor u bekijken en advies geven over het ontwerp. Daarna kunnen wij samen met u bekijken welk hout het meest geschikt is voor uw speeltoestel. U heeft de keuze uit verschillende houtsoorten, elk met verschillende duurzaamheidsklassen. Hierbij kunt u o.a. denken aan Douglas en Lariks, Robinia en Kastanje hout.

Soorten bouwmethodes

  • Om een verbinding te maken tussen de palen kunt u gegalvaniseerde draadeinden gebruiken met ringen en borgmoeren. Deze kunt u eenvoudig op lengte zagen. Om de moeren in het hout te verzinken boort u eerst een gat met een speedboor/vlinderboor met een grote diameter ter diepte van de moer. Daarna boort u met een kleinere diameter, iets dikker dan het draadeind verder door de paal heen. Op deze manier valt de moer mooi weg in het hout en kunt u de palen goed tegen elkaar aantrekken.
  • Als vuistregel wordt 1/3 van de lengte van de paal in de grond geplaatst. 2/3 van de paal komt boven de grond.
  • Op de grond/lucht lijn kunt u postsavers gebruiken, deze staan ook op de website.
  • Robinia geschuurde palen kunt u zelf verassend snel met een flex met schuurschijf schuren. Professionele speeltoestellen zijn erg duur, op deze manier is een houten speeltoestel goedkoop zelf te maken.


Voordelen van houten speeltoestellen 

Een houten speeltoestel brengt verschillende voordelen met zich mee, met name ten opzichte van plastic en/of kunststof varianten.

  • Altijd een duurzaam & uniek speeltoestel
  • Een speeltoestel kan goedkoop zelf gemaakt worden voor minder valide kinderen
  • Hout voor een speeltoestel is makkelijk te bewerken
  • Hout is sterk en dus geschikt voor een speeltoestel
  • Een houten speeltoestel staat mooi in elke tuin 

Vragen? Neem gerust contact op

Heeft u vragen over hout voor een speeltoestel en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen beteken? Neem dan gerust telefonisch contact met 0654217415 op of maak gebruik van het contactformulier.