• darkblurbg

Juffers van hout kopen doet u uiteraard bij Rondhout Siddeburen. Wij verkopen sinds 2017 juffers van hout uit duurzaam beheerde bossen. U kunt hier direct bestellen.

Wat zijn juffers?

Zoals de naam juffers van hout aangeeft werden juffers van oudsher gebruikt in dakconstructies. Met name van boerderijen en schuren. De juffers (daksporen of oplangen) hadden hierbij als functie voor grondhout voor de panlatten en het gewicht van de dakbedekking over te brengen op de gebint- en muurplaten. Juffers van hout worden tegenwoordig in diverse afmetingen veel gebruikt voor veranda’s, leilinde palen, ooievaarsnesten, speeltoestellen en meer. Daarnaast zijn juffers van hout uitermate geschikt als pioniershout. Zeker bij scoutinggroepen en klimparken worden deze palen veel gebruikt.
Nu worden juffers ook gebruikt om een landelijke, authentieke stijl te krijgen of te behouden in een zelfbouwproject zoals voor veranda’s, leilinde palen, kapschuren, ooievaarsnesten, pergola’s en meer.

Onze maatwerk mogelijkheden 

Bij juffers van hout is de dunne kant (puntmaat) van de stam leidend. Omdat de dunne kanten boven in de nok bij elkaar komen moeten de juffers hier qua maat gelijk zijn. Hierom worden juffers van hout dus altijd aangegeven in puntmaten. Per meter worden de juffers ongeveer 8mm dikker i.v.m. het natuurlijke verloop van de boom. Hoe langer de juffers zijn hoe dikker de juffer wordt. Wij kunnen (on)geschilde houten juffers leveren in vrijwel alle lengtes en diameters. Standaard hebben 2,4,6 en 8 meter op voorraad. Als u juffers van hout wilt bestellen geven wij u uiteraard een uitgebreid advies. Hierbij kunt u denken aan welke houtsoorten Lariks, Douglas of Fijnspar (Vuren) en afmeting het meest geschikt zijn voor uw project. Voor welk project u ook juffers van hout nodig heeft, wij helpen u graag verder en geven altijd advies op maat!

Juffers bestellen

Duurzame juffers van hout 

Als u juffers van hout besteld bij Rondhout Siddeburen bent u verzekerd van hout uit duurzaam beheerde bossen. Alle bomen van Lariks, Douglas of Fijnspar (Vuren) hout wat wij leveren voor daksporen wordt op verantwoorde wijze weer aangeplant. Wij richten ons dus niet alleen op hoge kwaliteit daksporen maar ook op duurzaamheid!

Juffers bestellen? Wij geven advies 

Als u juffers van hout wil bestellen geven wij u graag advies over de mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan advies over de juiste afmetingen, de gekozen houtsoort en ook de constructie van uw zelfbouwproject. Vele klanten gingen u voor met het bestellen van juffers. Bekijk hier voorbeelden van zelfbouwprojecten.

Contact met Rondhout Siddeburen 

Heeft u vragen over de mogelijkheden wat betreft juffers van hout of zou u graag advies willen over uw zelfbouwproject. Neem dan contact met ons op via ons formulier, per telefoon of via whatsapp. Wij helpen u graag verder!